Discovering the world by bike

Trainingskamp en Progressie

Nog nooit heb ik op trainingskamp zo’n grote vooruitgang geboekt! Elke dag maakte ik met reuzenstappen vordering. Als het zo door gaat word het echt een topseizoen, ik ga de boventoon voeren dit jaar!   Taaltechnisch dan hé, ik heb het over m’n Spaans.

Na 3 weken alleen maar Spaans praten en Spaans luisteren (luisteren deed ik altijd, begrijpen niet) gaat het gelukkig goed met mijn Spaans. Ik kan goed communiceren met met mijn ploeggenoten, een hele opluchting.

Ondertussen ben ik terug op ‘’aarde’’ geland. Terug in Europa, na een lange reis van Medellin naar Madrid met een tussenlanding in Bogota. In Madrid stonden de vooruit gereisde mechanisers klaar met het wagenpark om vervolgens de laatste 7 uur met de auto af te leggen.

Ik schreef het woord ‘’aarde’’ tussen aanhalingstekens omdat ik nu al het natuurschoon, de ezel die mij elke ochtend om 6 uur wakker balkte en de ijle lucht van Colombia mis. Al dit moois heb ik in moeten ruilen voor regen in Algarve en een Hotel vol Engelse pensionado’s (positieve noot, NPO1 met de ontknoping van WK Schaatsen 10km op tv).

Vanmorgen bij het ontbijt schoof ik aan in een lange rij met Britse pensionado’s bij het koffiezetapparaat. Maar door kordaat optreden (het onderwerp ‘’Brexit’’ aansnijden en er ontbrak een oproer uit) heb ik snel mijn kopje kunnen vullen. Helaas was de koffie niet te drinken maar ook daar had ik een oplossing voor. Van mijn ploeggenoot Juan Pablo Villegas heb ik een zak heerlijke koffie mee gekregen (zijn familie heeft een koffieplantage in Colombia) en in mijn koffer zit standaard een Bialetti Moka express.

Afijn, genoeg gezeurd. Ik ben blij om weer in Europa te zijn want binnen een paar dagen begint mijn seizoen echt. Aanstaande woensdag start de Volta ao Algarve. Een mooie vijfdaagse koers met een sterk deelnemersveld. Ik zie de koers als een mooie opwarmer omdat ik nog niet goed weet hoe ik het ga verteren. Na drie weken op hoogte in Colombia en met een Jetlag zal het weer even aanpassen zijn maar ik kijk er naar uit om weer te koersen!

Saludos desde Albufeira,

Jetse

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

5 Reacties

 1. Gert Terpstra 12 februari 2017

  Jetse

  Buena suerte con su carrera ciclista

  Veel sucees in Portugal met je koers, uit het winterse Noord-Holland

  Gert Terpstra

 2. laurens koeleman 27 februari 2017

  Hoi Jetse

  Heb je voor mij een fotokaart van jou en dit team

  Uiteraard wil ik de verzendkosten ed. vergoeden

  In ieder geval heel veel succes

  met vriendelijke groet

  Laurens Koeleman
  wallerstraat 27
  2613 ZR DELFT

 3. Ronald 21 maart 2017

  Op de NOS website is je naam in ieder geval weer eens genoemd, dus dat kan je alvast in je zak steken en je sponsers ook 🙂
  Ik ga het roze van jou een beetje in de gaten houden als het lukt.
  gegroet Ronald
  (Wie is dat nu, vraag je je af. Die vriend van Hendrik-Jan, een oud schaatscoach van jou. Ik was mee naar Hamar als mede-begeleider, ergens in een ver verleden)

  • jbol 30 maart 2017 — Berichtauteur

   Hallo Ronald, Dat herinner ik mij zeker nog. Daar is ook een deel van de basis gelegd!

Laat een reactie achter

© 2021

Thema door Anders Norén