Discovering the world by bike

Hallo wereld.

2500 meter, dat is waar ik mijzelf nu bevind. Ergens in de ijle lucht hoog in de bergen buiten Medellín. Voor degene die het nog niet weten, aankomend jaar kom ik uit voor de Colombiaanse Pro Continentale ploeg Manzana Postobon. Bij de wat oudere wielerkenner gaat er wellicht een lichtje branden, de ploeg kwam eind jaren 80/ begin jaren 90 onder andere uit in de Tour de France.

De ploeg bestaat voor komend jaar uit 16 renners, dertien Colombianen, een Spanjaard, een Portugees en een verdwaalde Nederlander.

Die verdwaalde Nederlander ben ik dus, de vreemde eend in de bijt. Ondanks dat ik getrouwd ben met een Mexicaanse, en al drie jaar in Catalonië woon sprak ik tot afgelopen Juli slechts mondjesmaat Spaans. Ik kon een koffie bestellen, en (in het Spaans) aanwijzen welk stukje vlees ik van de slager wilde, maar nu moet ik me volledig in het Spaans zien te redden tussen mijn ploeggenoten en de begeleiding.

Dat was de afgelopen maanden dus best een mooie uitdaging. Vroeger op school was ik nooit een hoogvlieger al lag dat meer aan mijn inzet. Ik stak liever al mijn energie in het Schaatsen en Wielrennen. Maar sinds in in augustus een krabbel zette onder het contract met de ploeg ben ik vol enthousiasme aan de slag gegaan met de Spaanse taal, Maar wel op mijn eigen manier. Slechts bewapend met een App op mijn iPhone ben ik dagelijks minstens een uur aan de slag gegaan. Met als voorlopig resultaat dat ik me best wel kan redden hier.

De afgelopen twee dagen (en ook komende dagen) staan in het teken van acclimatiseren want mijn lichaam vergt wel wat aanpassing het tijdsverschil maar vooral aan de hoogte. Voor iemand die geboren is in Avenhorn (op pak hem beet 3 meter onder zee niveau) voelt rustig fietsen op 2500 meter al alsof er een olifant op je rug zit. Gelukkig verblijf ik hier ruim drie weken dus is de tijd er om nu even rustig aan te doen qua trainen, al mijn ploeggenoten te leren kennen, de nieuwe ploegfiets af te stellen en al dat soort randzaken.

Saludos desde Colombia,

 

Jetse

 

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021

Thema door Anders Norén