Discovering the world by bike

Elke dag een stukkie

In navolging van Leon de Kort die als journalist zichzelf voornam om elke dag een uurtje te gaan fietsen en daar het boek ‘’Elke dag een uur’’ over te schrijven heb ik besloten om gedurende deze Vuelta España elke dag een stukje neer te pennen over mijn belevingen. 

Verwacht geen uitgebreide koersverslagen maar hooguit een korte column over het wel en wee van ondergetekende gedurende de aankomende eenentwintig etappe’s. Uiteraard zal er in mijn penstreken wel eens een schrijffoutje zitten, maar ik ben dan ook een wielrenner die schrijft en geen schrijver die wielrent. 

Vandaag word het peloton tweeëntwintig opgang geschoten aangezien de Vuelta dit jaar begint met een ploegentijdrit in de badplaats Torrevieja. De ploegentijdrit is een discipline die voor ons als ploeg die voornamelijk Spaanse rondjes rijdt toch wel een weinig voorkomend iets is. De laatste ploegentijdrit die ik persoonlijk gereden heb is dan ook die in de Vuelta España van 2017 toen ik nog bij Manzana Postobon reed. 

Eergisteren vond de ploegenpresentatie plaats in Moraira. De ploegenpresentatie blijft (ondanks dat het inmiddels mijn derde was) toch een kippenvel momentje. Het besef druppelt langzaam binnen dat het hoogtepunt van het jaar nu toch echt met rassen schreden nadert. 

Terwijl ik rustig op een plastic kuipstoeltje met uitzicht over het strand onze beurt zat af te wachten hingen er enkele Nederlandse toeristen kwijlend naar onze nieuwe BH G8 te loeren. Ze waren onder de indruk van dat smalle zadeltje en vroegen zich af waar alle kabels verborgen waren (bij onze nieuwe fietsen zijn de hydraulische remkabels volledig weggewerkt door het stuur en frame, en aangezien wij met draadloze FSA WE groepen rijden ontbreken ook de schakelkabels). Op de opmerking ‘’waar de batterij verstopt zou zitten’’ antwoordde ik al wijzend naar mijn benen ‘’die zitten hierin’’. Verwonderd besefte ze dat er in dat paarse Spaanse ploegje ook een Nederlander rondfietste die ongemerkt aan het meeluisteren was.

Afin, het is tijd om mijn tijdritpak en tijdrit helm te pakken en mijzelf voor te bereiden voor de tijdrit van vanavond.

Jetse

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

  1. Bas van Walderveen 24 augustus 2019

    Leuk idee. Ga ik iedere dag lezen! Buena suerte esta vuelta

  2. A. J. Brommer 24 augustus 2019

    Erg amusant stukje Jetse. Veel geluk de komende 3 weken.
    ps. Heb je op schaatsen nog zien strijden met Kay Bloedjes ;~)
    Arie Jan

Laat een reactie achter

© 2022

Thema door Anders Norén