Discovering the world by bike

Elke dag een stukkie deel veertien

Ik ben een bevoorrecht mens. Morgen verjaar ik en voor het derde jaar op rij word mijn verjaardag live uitgezonden op Eurosport.

Sinds tweeduizendacht heb ik mijn verjaardag op heel wat verschillende plekken mogen vieren, en kwam er veel volk op mijn feestje af, hier een klein overzicht:

In tweeduizendacht vierde ik mijn verjaardag in de Tour of Missouri met een negende plek in de openingsetappe. Taart werd er gegeten in een hele grote eetzaal van het Hilton hotel bij kaarslicht, het hotel zat namelijk zonder stroom omdat er Tornado’s over de staat Missouri trokken. 

In tweeduizendnegen deed ik mijzelf een vierenveertigste plek cadeau in het Noord Franse Sedan tijdens de Tour de l’Avenir en in tweeduizendtien leukte ik mijn verjaardag op met een debuut als stagiair voor het Rabobank Pro Team in de Memorial Rik van Steenbergen, een zevenenzestigste plaats was het resultaat.

Tweeduizendelf was een beduidend minder groot feest met een trainingsrondje in de regen naar Wijk aan Zee, maar het jaar daarop vierde ik mijn drieëntwintigste verjaardag wederom in koers. Ditmaal pakte ik uit met een tweeëntachtigste plaats tijdens Parijs-Brussel. Het jaar daarop gevolgd door een feest zonder koers.

In tweeduizendveertien verjaarde ik tijdens de tweede rit in de Tour of Britain (plaats honderdéén) maar de twee daarop volgende jaren was het weer een iets kleiner feest thuis in Girona.

De afgelopen twee jaar was het weer een groot fiesta op acht september, beide keren in de ronde van Spane. In tweeduizendzeventien behaalde ik een drieënzeventigste plek in Gijon in het zuurstokroze tenue van Manzana Postobon en afgelopen seizoen was er een feestje op de steile aankomst helling van Les Praeres de Nava (plaats honderdzeventien). 

Speciaal voor mijn dertigste verjaardag heeft de Vuelta organisatie een mooie route uitgestippeld met vier beklimmingen van de eerste categorie en regelt mijn ploeg de versnaperingen. 

Eindconclusie, tweeduizendnegentien meetellend verjaarde ik acht keer tijdens een koers, werd mijn verjaardag zeven keer live uitgezonden op televisie en trapte ik veertienhonderddrieëndertig kilometer weg.

Ps, Diego zat gewoon aan het ontbijt. De jackpot viel gister niet. De helikoptervlucht ruilde hij in voor de vroege vlucht en de enige helikopter die hij gezien heeft was die van de Spaanse regie die de hele dag boven hem in de kopgroep cirkelde. Wel fietste hij zich vijfhonderd euro rijker door de prijs van de strijdlust te winnen, helaas voor hem deelt hij die met nog zeven ploeggenoten.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2022

Thema door Anders Norén