Discovering the world by bike

Elke dag een stukkie deel twee

”Jij bent ambitieus” was het eerste wat mijn vrouw mij vertelde nadat ik haar de eerste ‘’elke dag een stukkie liet lezen’’. Ze sprak echter niet over de drieduizend tweehonderdtachtig  kilometer en zevenhonderd meter die ik in de aankomende weken ga fietsen maar over mijn voornemen om elke dag een stukje te schrijven. Zoals de vaste jetsebol.nl lezers weten is het er de afgelopen pak hem beet drie jaar nog wel eens bij ingeschoten om mijn website up to date te houden..

Afijn, de kop is er af. Gister avond zijn we dan echt aan de Ronde van Spanje begonnen met de ploegentijdrit. De dertien kilometer van gister kan ik kort over zijn. We finishte als laatste ploeg maar dat verbaasde mij niet echt. De ploegentijdrit is een nogal specifieke discipline waar wij als ploeg niet erg bedreven in zijn. Gelukkig bleef iedereen over eind.

Vandaag was echter de eerste rit in lijn van Benidorm naar Calpe. Echter wel met een omweg aangezien de plaatsen maar hemelsbreed twintig kilometer van elkaar liggen maar de parkoersbouwers voor ons een route van ruim tweehonderd kilometer hadden uitgestippeld. Na een vrij pittige start merkte grote ronde debutant Nathan van Hooydonck dat hij de ploegentijdrit van gister toch wel voelde in de benen, om hem wat moet in te praten pareerde ik hem met de opmerking dat dat gevoel vanaf nu elke dag wel wat erger word.

Helaas zat het voor mij persoonlijk vandaag niet mee. Één kilometer voor de laatste beklimming kampte ik met een mechanisch defect aan mijn fiets en na een fietswissel was mijn koers gedaan. In een groep geloste renners heb ik de laatste vijfentwintig kilometer naar de finish afgelegd. 

Voor ons als ploeg was de belangrijkste dagdoelstelling echter wel behaald. Dat doel was een renner mee hebben in de kopgroep. Angel Madrazo wist met nog drie renners al snel een voorsprong van ruim zes minuten bijeen te fietsen. Angel ging door waar hij in de Ronde van Burgos mee geëindigd was, op kop rammen. Als beloning heeft hij daar ook nog eens de bergtrui aan over weten te houden. Missie geslaagd, mooi want de eerste klap is een daalder waard.

Op naar morgen, met de bergtrui in de ploeg uiteraard met volle moraal, en de kleinste grootste supporter weer voor de buis!

kleinste

Jetse

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

  1. Aldo 25 augustus 2019

    Leuk om te lezen. Veel veel succes de komende weken.

  2. Richard Mol 25 augustus 2019

    Hilarisch, behalve dat van je stukke fiets…. nou kan maar aan een defect liggen dat je geen podium rijdt dit jaar. Anders had het maar zo anders kunnen zijn…als als als… dan maar voor de gebreide bruine trui in Madrid gaan…succes en blijf genieten onderweg… 🤘🤘

Laat een reactie achter

© 2022

Thema door Anders Norén