Discovering the world by bike

Elke dag een stukkie deel elf

Meneer Zaagmans is vandaag langs geweest in het peloton. Hij heeft niet alleen de werkweek doormidden gezaagd (overigens niet waar want onze werkweek telt zeven dagen) maar zette zijn zaag ook in de Vuelta. Vanaf nu liggen er minder etappes in het verschiet dan er reeds verreden zijn. Stiekem verdenk ik meneer Zaagmans er ook van dat hij af en toe een nachtelijk bezoek brengt aan mij om stukje bij beetje mijn benen door midden te zagen. Bij deze nodig ik meneer Zaagmans dan ook uit om in plaats van mij te martelen wat toppen van bergen af te zagen.

Vandaag zijn wij met gierende banden uit Frankrijk vertrokken richting Spanje. Het ging direct hard vanuit het vertrek. Ik heb geprobeerd om een ontsnapping te forceren en in die poging trapte ik prompt mijn beste piekvermogen over vijf minuten voor dit jaar. Helaas was dit niet genoeg om afstand te nemen van het peloton. 

Ontsnappen uit het peloton wordt per dag moeilijker, aangezien de kopgroep al enkele keren om de winst heeft gestreden. Per dag wordt de animo onder de coureurs om mee te zitten in de ontsnapping groter. Demarreren is niet altijd even makkelijk als het lijkt, je moet het goede moment afwachten. Helaas staat dat moment nooit aangestipt in het routeboek. Spring je te vroeg dan word je teruggepakt en wacht je te lang dan ben je te laat. Klinkt eigenlijk logisch.

Dat wegkomen vandaag niet lukte lag aan het moment hou ik mijzelf maar voor. 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2022

Thema door Anders Norén