Discovering the world by bike

Elke dag een stukkie deel acht

De achtste etappe voerde ons over de bergrug van Montserrat. De toeristische trekpleister (met op de top een beroemd Benedictijns Klooster) gekenmerkt door zijn spitse rotspunten is vanuit de wijde omgeving te zien. Elke keer als ik met de auto naar Burgos rij passeer ik de berg, maar hem op gefietst had ik nog nooit. De aanloop naar de beklimming was glooiend en na de top volgde er nog ongeveer vijfentwintig kilometer in dalende lijn richting finishplaats Igualada. Op papier zag de etappe eruit als een mooie kans voor de vluchters, dus het plan de campagne was meespringen.

Het nadeel van mee springen is echter dat je ook wel eens mis springt. Vandaag was het zo’n dag voor mij. Natuurlijk had ik vandaag graag mee gezeten in de kopgroep, de etappe voerde ons tenslotte door de regio Catalonië, de provincie waar ik woon. Dichterbij huis ga ik deze Vuelta niet komen, ondanks dat de finishplaats Igualada nog altijd ruim 150 kilometer van Girona ligt.

Eerder dit jaar tijdens de Ruta del Sol werd mijn ploeggenoot Jorge Cubero op het startpodium aangekondigd als man die ‘’door zijn achtertuin koerst’’ aangezien hij uit Andalucië komt. Op mijn vraag hoever wij op dat moment van zijn huis verwijderd waren antwoordde hij ‘’een kilometer of zeshonderd’’. Flinke achtertuin…

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2022

Thema door Anders Norén